Måling af luftfugtighed

Du kan måle luftfugtigheden med en fugtmåler. Det er en sikker måde at finde ud af, om du har fugt i kælderen. Har du indrettet kælderen kan være svært at finde ud af, hvad der ligger bag beklædningen og paneler. Instrumenterne kan du vælge at enten måle fugt i luften, måler fugten inde i materialet ved at stikke spidsen igennem, eller scanne fugt ved at blive holdt mod materialet. Du vil finde instrumenter fra din forhandler, eller bede en professionel virksomhed om at komme og gøre en inspektion.

75% luftfugtighed = risiko
Vi kan måle fugten i luften eller måle fugt i træ, murværk og beton. En tommelfingerregel er, at den relative fugtighed over 75% er værdier er værd at holde øje med. Mindre end 60% betragtes som tør. I murværk bør fugten ikke overstige 19%.

Bestil måling af fugtighed, med gratis og uforpligtende tilbud til afhjælpning af fugt – Klik her, eller tjek under fanebladet “Kampagne partnere”

Ud over at måle fugtigheden, kan nogle virksomheder også måle mikroorganismer og begroning, både på vægge og genstande i luften.